marți, 14 aprilie 2015

Numai pe Petpal

 In ziua de astazi tot mai multi oameni aleg sa creasca cate un animal de casa si este aproape imposibil sa nu gasesti in fiecare bloc macar doua-trei patrupede de care stapanii, in mod constiincios, au grija de ele. Cumpararea sau adoptarea unul suflet presupune multa satisfactie, mai ales cand animalul este extrem de compatibil cu stapanul si se nasc relatii aproape imposibil de distrus, dar reprezinta si o serie de responsabilitati. Bineinteles, un animal de casa are nevoie in primul rand de multa atentie si de dragoste neconditionata, dar are nevoie si de lucruri mai practice printre care mancarea adecvata. Multi oameni, in necunostinta de cauza, au impresia ca orice hrana este buna. E adevarat, acum cativa ani (nu foarte multi) cateii si pisicile erau hranite de obicei cu resturi sau cu mancare destinata oamenilor, fiind obisnuite practic pe langa casa. Acest lucru nu e bun pentru animale. In primul rand, acest tip de hrana nu li se potriveste: se pot trezi cu tot felul de tulburari la nivelui sistemului digestiv si chiar si speranta lor de viata scade. Chiar daca hrana aceea e buna pentru om, nu e buna pentru animale pentru ca fiecare are nevoi diferite. Si oricat de mult si-ar iubi stapanii animalele, impartirea mancarii din dragoste nu-i deloc o idee buna.
Atat pisicile cat si cainii au nevoie si de hrana uscata, dar si de cea umeda, care ar trebui alternate corespunzator, iar animalul trebuie mereu urmarit cu cea mai mare atentie pana la descoperirea alimentatiei optime. Adoptarea unui suflet inseamna responsabilitate maxima deoarece acel suflet devine practic dependent de stapan: daca stapanul nu-l ingrijeste asa cum trebuie, animalul va avea de suferit.
Bineinteles, pe parcursul vietii este imposibil ca stapanii sa nu greseasca macar din cand incand. Spre exemplu, stapanul poate fi foarte obosit si stresat si sa uite pur si simplu sa caute mancarea preferata a companionului. Se poate ca acea mancare preferata sa nu fie comercializata in zona sau sa presupuna ceva efort deplasarea pana in locul unde e disponibila.
Iubitori de animale, cei de Petpal au deschis un magazin online unde exista o gama diversificata de hrana pentru caini si pisici, dar si pentru alte animale de companie cum ar fi: pesti, rozatoare, pasari si reptile. Totodata exista si alte accesorii de mare trebuinta pentru aceste categorii - chiar si jucarii.
Cei de la Petpal doresc sa si raspunda la o multime de intrebari, asa ca adresa lor de mail devine foarte utila fiecarui stapan sau posibil stapan de animale.
Atitudinea lor deschisa, prietenoasa si care lasa impresia de profesionalism cu siguranta m-ar determina sa le cer sfaturile si sa le caut ofertele in cazul in care as avea un animal de casa. Pana atunci ramane doar sa-l recomand pe seama primelor impresii pe care mi le-a lasat. Numai pe petpal.ro se gasesc atat produse diverse, consiliere dar si prietenie atat pentru stapan cat si pentru animalul sau.