luni, 20 aprilie 2015

Cafeaua cea de toate zilele

  Cafeaua este atat de iubita! Ne este alaturi pe parcursul intregii zile, ne sta langa mana cand socializam si legam prietenii sau cand lucram mult, ne trezeste in fiecare dimineata, ne ofera momentul scurt de rasfat de care avem nevoie si consumata in cantitati moderate, este benefica pentru organism deoarece contine antioxidanti care previn imbatranirea prematura.


   Unele popoare au ridicat pregatirea cafelei la rang de arta, caci ritualul trebuie sa fie exact - numai asa cafeaua va avea o savoare deosebita. Turcii, spre exemplu, sunt renumiti pentru cafeaua tare, preparata in ibric la nisip. De altfel, chiar si eu o pregatesc asemanator, dar pe aragaz, pentru ca am impresia ca asa obtin cea mai puternica licoare, dar si foarte aromata. Secretul este sa folosim cafea marunt macinata, cate-o lingurita cu varf pentru fiecare ceasca de cafea. Cafeaua turceasca imi inspira traditie, dar asta nu inseamna ca nu apar tot felul de noutati la capitolul cafea, ea poate fi reinventata in fel si chip.


  De partea noutatilor, in ultimii ani a ajuns sa fie promovata si la noi cafeaua verde. Ea are multe beneficii, mai ales in procesul de slabire. In primul rand, cafeaua verde nu este prajita si contine mai multi antioxidanti. Rolul in slabire este chiar important - chiar si Dr. Oz a urmarit efectele sale si s-a observat ca subiectii care au baut in mod constant cafea verde, au slabit mai usor. Bineinteles, efectele nu sunt enorme, insa in cadrul unei diete echilibrate, cafeaua verde ajuta la pastrarea echilibrului corporal, ba chiar si la slabiri de cateva kilograme. Tot aceasta cafea ajuta in problemele cardiovasculare atata timp cat este consumata in cantitati mici, dar si in cele ale diabetului sau in lupta impotriva infectiilor. Avand atatea beneficii, este de dorit ca noi iubitorii de cafea, sa cautam varianta cea mai potrivita pentru organismul nostru si sa nu ignoram la raft, cafeaua verde.



   Atat cafea turceasca, cat si verde putem gasi pe site-ul cafeaturceasca.ro. Ei ne promit ca ne ofera cafea turceasca cu gust autentic, fara sa fim nevoiti s-o preparam in mod original, in nisip, dar si cafea verde care sa ne ajute sa ajungem la silueta mult visata. Eu am aflat despre acest site de pe blogul www.bysunshine.com si mi s-a parut foarte interesant.



   Revenind la cafea in general, stiti unde se consuma cea mai multa? Nu in Brazilia, unde ne-am fi asteptat, ci tocmai in Uniunea Europeana. Iar profesiile care beau cantitatea cea mai mare sunt jurnalistii, politistii, dar si profesorii.