joi, 26 octombrie 2017

Un pas catre eleganta

Clasic versus modernism? In acesst articol e vorba de butoni camasa, accesoriul care face diferenta. In zilele noastre toata lumea tinde spre modernism, ideile se reinventeaza si primesc un suflu nou, alegerile vestimentare sunt tot mai indraznete si mai nonconformiste, dar exista unele ocazii in care eleganta clasica este de apreciat. Mai rar vedem un barbat purtand cu incredere o camasa cu butoni, unii sunt intimidati ca nu au atitudinea necesara s-o poarte, altii cred ca ar fi o tinuta prea pretioasa.
Butonii au istorie indelungata, deoarece au aparut in secolul al XIII-lea si la inceput erau doar niste sfori care legau manecile camasii. Mai apoi sforicelele au devenit ate colorate si de abia mai tarziu s-a ajuns la bijuterii.
Daca tot scriam mai sus ca lumea tinde spre modernism, si butonii au ajuns sa fie amuzanti si draguti pentru ca exista o gramada de modele pe langa cele cu alura clasica. In acest fel, butonii ajung sa fie in perfecta concordanta cu cel care ii poarta. In acelasi timp, o pereche de butoni poate fi cadoul perfect.
Pentru un barbat pasionat de masina lui exista butoni sub forma de vitezometru, pentru cei pasionati de poze unii cu aparate foto, iar pentru muzicienii inraiti butonii cu cheia sol. Aceste tipuri de butoni se potrivesc barbatilor tineri, cu simtul umorului, cu o doza de relaxare si care inca nu si-au definit complet stilul vestimentar si sunt in faza in care ar trebui sa incerce cat mai multe variante de look.


Pentru persoanele conservatoare, care nu stiu frica de butoni, care ii poarta si ii apreciaza de ceva vreme, exista si modele clasice, care nu se vor demoda, care reprezinta o adevarata investitie si care duc mai mult spre zona de bijuterii, de pretiozitate si de rafinament.

Pentru o potrivire exemplara, este bine ca accesoriile argintii sa nu fie combinate cu cele aurii, deci nuanta butonilor trebuie pusa in linie cu cea a acului de cravata sau a ceasului.
Unul dintre site-urile care ofera o gama larga si pe gustul oricui este Accesoriul.ro, unde exista butoni clasici, de ceremonie, casual sau tematici la preturi foarte bune.